Затопляте бутилка с четири унции кърма, но бебето ви пие само две унции. Можете ли да загреете остатъчната кърма или трябва да се хвърля? Кърпата е течно злато и ние напълно разбираме колко разстройство може да бъде да го изхвърлите в канализацията!

Повторната употреба и повторно нагряване на кърмата обикновено не се препоръчва. Има обаче няколко проучвания, показващи, че може да е безопасно до известна степен и няколко власти заявиха, че е добре. Нека разрушим рисковете и мерките за безопасност относно повторяването на кърмата.

1. Бактерии в кърма

Когато изпомпвате, малко количество бактерии се озовава в млякото ви вътре в бутилката. Обикновено тези бактерии са толкова малко и поради правилното съхранение в хладилника или фризера, те нямат възможност да растат.

Освен това прясното мляко може да се бори с бактериите и да остане сравнително антиинфективно. Колкото по-дълго съхранявате млякото, толкова по-малко сила на борба с бактериите има.

Когато дадете на бебето си бутилка, бактериите от устата на вашето бебе вече присъстват. Щом бебето ви започне да смуче, бутилката се замърсява.

Ако тези бактерии се размножават, те могат да навредят на вашето бебе. Това е особено вярно, ако вашето бебе е преждевременно, страда от съществуващо медицинско състояние или има отслабена имунна система. Топлото мляко е място за размножаване на бактерии.

2. Правилна подготовка

Безопасността на повторното загряване и повторна употреба на кърмата зависи от това как го подготвяте и съхранявате.

Можете да приготвите бутилка с прясно мляко, което означава, че е била на стайна температура за по -малко от четири часа. Друг вариант е използването на мляко, което е било в хладилника или замразеното.

Бебетата не изискват топло мляко, но повечето бебета го предпочитат. Можете да дадете на бебето си прясно мляко на стайна температура и по подобен начин можете да използвате мляко директно от хладилника. Ако вашето бебе предпочита топла бутилка, вижте тези топли, които са бързи и безопасни!

Нашите любими

Kiinde Kozii Bottle Warmer-Дизайнът на Kiinde Kozii има предвид здравето на вашето бебе. Затопля бутилки само малко по -бавно, но само защото прегряването може да унищожи хранителните вещества в кърма, които наистина искате вашето бебе да получи.

Munchkins Fast Bottle Warmer-трябва да се каже само едно нещо за Munchkin; Загрява бутилка за по -малко от 90 секунди. Това означава минимално време да слушате гладния вик!

Повечето майки затоплят хладилник или замразено мляко. Използвайте това мляко само ако отговаря на правилните указания за съхранение и не е изтекъл. Това означава, че е бил в хладилника от по -малко от пет дни и във фризера за по -малко от шест месеца.

За да затоплите млякото, можете или да го пуснете под топла до гореща вода, или да го оставите да седи в купа с топла до гореща вода. Водата не трябва да привежда млякото до кипене, тъй като това ще навреди на хранителните вещества и здравите бактерии. По същата причина не трябва да загрявате мляко в микровълновата или фурната.

След като млякото се затопли, го завъртете, за да се смеси в всякакви мазнини и след това тествайте капка на почивката си за температура. Докато температурата се чувства добре, млякото вече е готово за вашето бебе.

3. Какво да правим с остатъчната кърма

Хранете се на бебето си, но все още имате остатъци от мляко и мразите просто да го изхвърлите. Безопасно ли е да се загрее или да се използва повторно по -късно? Тук нещата стават трудни.

Препоръки срещу повторение на кърмата

Повечето педиатри и организации съветват да не се затоплят или да се използват повторно кърмене. След като млякото се затопли и се даде на бебе, рискът от бактериално замърсяване е висок. CDC съветва: „Ако вашето бебе не е завършило бутилката, остатъчното кърма все още може да се използва в рамките на 2 часа след като бебето приключи с храненето. След 2 часа остатъците от кърмата трябва да се изхвърлят ”[1].

По същия начин, днешният родител заявява: „Не е безопасно да се загрее бутилка кърма“ [2]. Мисълта зад тези твърдения е повторно нагряване и повторна употреба на млякото, че не си струва рискът за здравето на вашето бебе. Трябва да изхвърлите всички останали мляко в рамките на двучасов период.

Други власти допълнително уточняват ситуациите, в които не трябва да претопляте мляко. Ако вашето бебе е болно, имунната им система се потиска. Те са по -податливи на лоши бактерии от мляко с всякакви замърсители. Ако преди това млякото е било замразено, не трябва да го затоплявате (или да го преразгледате). Това е така, защото процесът на замръзване отслабва свойствата на борбата с бактериите на млякото, което води до увеличаване на броя на лошите бактерии.

И накрая, ако млякото ясно показва признаци на разваляне, не трябва да го затоплявате или да го използвате повторно. Като цяло този подход греши от страна на предпазливостта. Ако вашето бебе не е завършило бутилката, най -добре е да изхвърлите останалото мляко заедно със замърсяващите бактерии в канализацията.

Препоръки за повторение на кърмата

Липсата на достатъчно количество данни относно повторното нагряване и повторната употреба на кърмата кара другите да вярват, че може да е безопасно да се предложи на затопляното мляко. Важно е да се отбележи, че тези твърдения подкрепят повторното използване на мляко, но до голяма степен игнорират или съветват отновоSt Повторно мляко.

Това е отчасти поради времевата рамка, в която трябва да се използва предварително храненото мляко. Хвърлете бутилката, ако е излязла от 2 часа.

При стайна температура бутилката не трябва да се охлажда значително в рамките на двучасовия прозорец. Следователно не трябва да се затоплявате млякото. Но все още ли е безопасно да се използва?

Експертни мнения за повторно нагряване на кърмата

Jan Barger, R.N., M.A., IBCLC заявява: „Изглежда ми, че изрази, че кърмата, хранена с бебето, частично консумирано и след това в хладилник, може да се използва за още едно хранене не повече от четири часа по -късно. Това вероятно е доста консервативно “, [3] заключава, че бактериалното замърсяване ще доведе до разваляне на млякото, но няма начин да се разбере колко дълго ще отнеме това.

Академията по кърмене на медицината отбелязва: „След като бебето започне да пие, изразено човешко мляко, в устата на бебето се появява някакво бактериално замърсяване от устата на бебето. Продължителността на времето, когато млякото може да се поддържа при стайна температура, след като бебето частично се е хранело от чашата или бутилката, теоретично ще зависи от първоначалния бактериален товар в млякото, колко дълго е размразено млякото и температурата на околната среда. Не са направени проучвания, които да дават препоръки в това отношение. Въз основа на свързани доказателства досега изглежда разумно да се изхвърли останалото мляко в рамките на 1 “” 2 часа след като бебето приключи с храненето “[3].

Общата тема тук е, че са направени твърде малко проучвания, за да се заключи официално дали претопляването и повторното използване на употребяваното мляко е безопасно или не. Изглежда, че докато млякото не е замразено, вашето бебе е здраво и го използвате в рамките на период от един до два часа, млякото трябва да е безопасно.

Какво трябва да направите за повторното нагряване на кърмата?

В крайна сметка това, което правите с остатъчната ви кърма, зависи от вас. Има привърженици на и проучвания, поддържащи и двете мнения. Ако се притеснявате по някаква причина, че вашата кърма може да е вредна за вашето бебе, най -добре е да го хвърлите.

[1]

[2]

[3]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *