Наскоро бях объркан от моите връстници, които наричат ​​себе си родители в дома, докато публикуват есета или дори книги, и провеждат услуги от дома. Дали защото са в състояние да правят тези неща, без да използват грижи за деца? Или е така, защото те се гордеят с по-голяма гордост от това, че са в домашни условия, отколкото дейностите по професията на непълно работно време, в които са ангажирани, така че те обичат да използват този етикет?

Изглежда, че вече няма две кофи: работещи родители и родители в дома. Има много хибриди. Хората, които работят от лаптопи, докато децата им спят или правят арт проекти. Родители, които приемат конферентни обаждания, докато тласкат детето си на люлката. Родители, които пътуват и работят с дупетата си в продължение на четири прави дни и след това прекарват следващите три, правейки всеки един стърчащ яйца, преди да ги изведе навън на ски. Заплатата и обезщетенията може да са нестабилни за много от нас, но този мишмаш от роли може да бъде зашеметяващо нещо.

И благодаря на Бога за смарт телефони.

Работя между 9 и 3, когато децата ми са в училище, но поради моя гъвкав график, аз съм в състояние да ги заведа на уроци по плуване в делничните дни и да играят в парка. Ако има болен ден или среща на лекар, моята работа може да изчака. (Въпреки че може да се натрупа и да ме задържи, когато предпочитам да се наслаждавам на телевизия). По този начин имам изключително късмет. Благодарение на технологията, съпругът ми може да отнеме и ден от дома, когато е необходимо. (Шефът му и някои от неговите служители са разположени в други щати!) Познавам лекари, мениджъри на ресторанти и учители не могат да „работят от дома“. Чувствам се много по -свързан с термина „работещ“, отколкото „оставането вкъщи“, но може би това се води от обосновка защо децата ми са посещавали предучилищна възраст почти всеки ден, като се има предвид тази на две години.

Чудя се дали родителите, които остават вкъщи, го намират за досадно, когато хората, които печелят толкова пари, колкото са наричали себе си, остават вкъщи родители. Или на пълен работен ден, работещи родители, го намират за досадно, когато казвам, че съм работеща майка, но тогава съм на разположение да отида на класни партита за първокласника си?

Днес в Momversation получих шанс да повдигна този проблем с Танис от Redneck Mommy и Jessica Gottlieb. Насладете се на нашето видео и ни уведомете какво мислите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *