Животът ми е доста добър. Нямам iPhone или личен готвач, но дните ми са пълни със семейство, приятели, интересна работа, здрави деца и достатъчно пари, които да плащам за седмична среща през нощта. Така че е възможно да разбера малко какво е чувството да си болезнено ревнив към другите, защото обикновено мога да се върна на мястото да си напомня, че имам всичко необходимо.

Когато записах това видео, току -що прочетох няколко статии и коментари в блога на други места от хора, които описват чувството, че са толкова нещастни, когато четат за успехите и добрите времена на приятелите си във Facebook, че трябва да спрат да четат. Чувствах се несимпатичен към хората, които позволиха поток от ентусиазирани актуализации на състоянието, за да им кажа, че животът на всички останали е по -добър от техния.

Въпреки това, което казах по -горе, мога да се сетя за едно конкретно нещо, което може да ме отклони от постоянния поток от новини и снимки от моите приятели. И това би било безплодие.

Два пъти се борих да замисля точно, когато исках. Въпреки че успях да забременея около година по -късно във всеки случай, получих вкус на разочарованието и тъгата, с които някои жени се сблъскват с години. Като се има предвид, че една от основните теми на разговора в моята среда във Фейсбук са децата, техните раждания, основни етапи и глупави моменти, аз наистина бих разбрал, ако някой в ​​моя социален кръг, който иска да има деца, но не може да вземе решение, че Facebook е Давайки й много повече лоши чувства, отколкото добри и че е по -добре психичното й здраве да стои настрана.

Какво мислиш? Facebook ви прави зелени от завист? Дали ваканционните снимки на други хора ли ви избиват? Или има по -дълбоки проблеми, които не се появяват, които не съм обмислял?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *