споделянето е грижовно!

Дял

Туит

Дял

Сега, когато пролетта е започнала, както и метеорологичното състояние е да се затоплят младежи, текат навън, както и участват в видни пролетни спортове като бейзбол, както и футбол. Родителите може да не признаят, че многобройни младежи преживяват от наранявания на очите от спорта. Точно как можете да запазите детето си без риск от опасни наранявания на очите? Списанието Healthy Mothers имаше възможността да открие някои фантастични предложения за сигурност на очите от VSP Optometrist, д -р Пол Берман, екипният оптометрист на Ню Джърси Дяволи на НХЛ, както и създателя, както и директор на Специалните олимпийски игри, които отварят очи, a a програма, обслужваща визуалните нужди на хората с интелектуални увреждания

Как родителите могат да поддържат очите на децата си безрискови, докато спортуват?

С пролетния спортен сезон, както и летни лагери точно зад ъгъла, младежите ще струва много повече време, играейки предпочитаните от тях спортове. За съжаление, по -голямата част от тези млади спортисти ще оставят очите си на риск.

Най-голямата опасност за зрението на детето е нараняване на очите, което в много ситуации се задейства от злополука, свързана със спорта. За да гарантират безопасността на очите, децата трябва да носят сертифицирано спортно защитно очно износване, направено особено, за да издържат, както и да предлагат UV защита. kids can wear sports eye wear for any type of indoor or outside activity, nevertheless it is many essential to utilize when playing higher danger sports in which kids are throwing kicking or hitting a sphere (i.e. soccer or basketball) or swinging devices (i.e. baseball or хокей).

Освен това е от съществено значение да се има предвид, че рутинните очила, както и слънчевите очила с безпроблемно лещи, могат да бъдат невероятно вредни, ако бъдат повредени по време на игра. Не забравяйте да доведете детето си на очен лекар, за да бъде правилно анализирано, както и да се снабдява със спортно сертифицирано защитно износване на очите-без значение дали вашето дете се нуждае от очила или има идеално виждане.

Какви видове спортни наранявания на очите могат да възникнат?

Според избягването на слепотата Америка 40 000 наранявания на очите, свързани със спорта, както и забавлението се случват всяка година, както и над 90% от тях могат да бъдат предотвратени с подходящото използване на спортното износване.

Спортните наранявания, свързани със спорта, могат да включват:

Абразия на роговицата (болезнено изстъргване или драскотина върху роговицата)

възпален ирис

фрактура на очното гнездо

тъпа травма

проникващо нараняване

травматична катаракта, задействаща кръвта да се разлее в предната камера на окото

подута или отделена ретина

слепота

Кои са най-типичните видове наранявания, свързани със спорта?

Множеството типични видове спортни наранявания, свързани с очите, са тъпи наранявания, ожулвания на роговицата, както и проникващи наранявания.

Тъпи наранявания се случват, когато окото се компресира чрез ефект от елемент (като лакрос пръчка, лакът и т.н.)

Обраците на роговицата са неприятни ожулвания от външната страна на окото или корената (обикновено задействани от противници пръсти)

Проникващите наранявания се задействат от чужд предмет, пронизващ окото, както и е изключително основен (причинено повредено стъкло от рамки на спортисти)

Кои спортове имат най-много наранявания, свързани с очите?

Спортът с прилепи и/или въздушни сфери на нивото на очите имат най-много наранявания, свързани с очите

Висок риск: баскетбол, бейзбол, лакрос, хокей на полето, тенис, футбол

Нисък риск: писта, както и поле, плуване

Спорт с най -голяма опасност от нараняване на очите:

Деца над 14 години: Баскетбол

Деца под 14 години: Бейзбол

На каква възраст децата могат да започнат да използват контакти вместо спортни очила? има ли някакви
Притесненията при свързване с използването, докато спортувате?

Лекарите обикновено са във форми на деца на седем години с контакти, но хлапето трябва да може да поеме задължение за почистване, както и да променя рутинни контакти. Родителите също трябва да проверяват по -малките деца, за да се уверят, че използват правилно контактите.

Не забравяйте, че контактите могат да помогнат да осигурят много по -добър периферен диапазон от лещите с рецепта, но те губят защитния елемент, който спортните очила предоставят. Предполага се, че дори ако дете използва контакти, той или тя също използва защитни спортни очила.

Ако детето ми се представя на терена, може ли да имат проблем с визията?

Има многобройни визуални умения, освен просто зрителна острота, коитоЕдно дете трябва да се отличава, както и да се наслаждава на спорта, като възприятие на дълбочината, периферно осъзнаване, както и координация на очите, за да назовем няколко. Ако вашето дете има проблем със спорта, които се нуждаят от точна координация на очите, то може да изисква коригиращи лещи или може да страда от основен проблем с зрението. Вкарайте детето си за обширен очен преглед, когато всяка година да проследи визуалното му развитие.

Имате ли някакъв вид други насоки или предложения за нашите читатели?

Защитата на очите на вашето дете сега със съответните устройства, както и гарантирането, че те получават годишни очни изпити, ще им помогне да останат на върха на играта си, както на терена, така и на изключване. Не позволявайте на нараняването на очите или визията да ограничат бъдещето на детето ви или да намалите способностите им, както и удоволствието от спорта.

За фантастично изброяване на защитното облекло за очи, предложено за различни спортове, моля, вижте важното ръководство на спортиста за Eye Wearon VSP.com.

Пол Берман, OD, FAAO, Методи в Focus Eye & Health and Wellness в Hackensack, Ню Джърси. Д -р Берман се консултира за Head Start, предучилищни съоръжения, експерт, както и олимпийски атлетически отбори, спортна сигурност, както и представяне, както и Специалната олимпиада. Той е председател на коалицията, за да избегне спортни наранявания на очите, както и се фокусира върху терапията с зрението, очния дискомфорт, както и защитата на спорта, в допълнение към проблемите на ефективността, свързани с четенето, компютрите, както и спорта. До него може да се стигне до FocuseyeHealth.com.

Връзка към тази публикация: съвети за защита на децата от наранявания на очите
Свързано вашето ръководство за пропускливи черва през празничния сезон

0/5

(0 отзиви)

Споделянето е загриженост!

Дял

Туит

Дял

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *