Предизвикателството: Отидете в клас за детски йога

Едно от най -големите притеснения, които имам като нова мама, е да вкара Уестън във висшия свят. Малко се притеснявам от хората, които отговарят на него; Ако той плаче или гладен или трябва да бъде променен, все още не разбирам точно целия протокол, както и това може да бъде обезсърчително. Но, както открих, докато завърших трудност на новобранец мама №7, отидете на клас по йога с бебето, в този свят има места, направени само за бебета, както и за новите родители трябва да се възползват от тези локали.

След като направих йога, всички с гимназията, бях заинтригуван, както и малко тревожен, за това да заведа Уестън в клас за бебета. Взехме решение да отидем на клас по йогибаби в абсолютна йога; Моят добър приятел, както и нейната четиримесечна жена на бебето, дойдоха с нас, както и не бяхме истински сигурни какво да очакваме.

Йога време!

Класът беше малък, както и много от бебетата бяха около възрастта на Уестън. Това беше първият път, когато той беше наоколо толкова много бебета, както и аз бях развълнуван да го видя как се оглежда, гледа, както и дори да накара окото да се свърже с останалите.

Започнахме класа, като затопляхме бебетата, както и ги карахме да се чувстват комфортно. Уестън беше игра, както и ми харесваше да ме кара да играя с ръце, както и с крака. Когато се почувстваха безрискови, както и сигурни, мамите направиха слънчево поздравяване, както и разтягане. Беше забавно да има Уестън там с мен! За съжаление, точно както в ежедневието, съжалявам, че заявих, че не съм платил голям интерес за собственото си тяло, бях толкова забързан, виждайки какво гледа, както и се чудех какво мисли.

Класът имаше страхотен ритъм на мама-време, както и за бебето. Пеехме няколко песни, направихме няколко тренировки с ръце с бебетата в огледалото (той получи ритник от това!), Както и дори някои AB работи, интегрирайки битните. Бях невероятно доволен от поведението на Уестън. Той дори разчита да види какво заявява инструкторът, когато тя говори (син на учител, какво мога да кажа?!).

Но ето тайната ”¦

Но най -добрата част от класа беше гъвкавостта, която трябваше просто да сме майки. Ако бебето плачеше, ние ги нахранихме. Ако бебето се нуждае от промяна, ние се променихме. Ако бебето просто трябваше да спре, както и да се проведе, той беше държан. Никой не съди. Никой не се взираше. Усмихнахме се един на друг, комплиментирахме се. Нямаше войни или битки на мама. Около четиридесет и пет минути в класа, пространството се получи силно с обща вика в унисон от всички бебета. Всички ние изтръгнахме играчки, бутилки, гърди, памперси, както и нашите мами. Никой дори не се хвърли око един на друг. В тази стая бяхме безрискови да сме глупави мами.

Дори и да не сте почитател на йога, изключително предлагам да отидете в клас по детски йога, тъй като нека ви кажа тайна: изобщо не става въпрос за йога. Става въпрос за спокойното чувство да бъдеш мама, която си у дома, в отличния огромен свят. Сега, ако това не е духовно, както и освобождаването, не разбирам какво е!

Ps. Някой беше малко йога!

Опитвали ли сте още мама, както и детска йога?

[Фото кредит: Оливия Хоуъл – Всички права запазени]

Намерете много повече детски дейности с 52 -те редовни предизвикателства за новобранец.

Ако вече участвате, използвайте hashtag #RookieMoms в Instagram или Twitter, за да можем да се аплодираме взаимно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *