Знаете ли какво не харесвам най -много в това да бъда родител? Извеждане на всички сутринта на вратата. Има толкова много неща, които трябва да помислите за закуска, миене на зъби, обеди, получаване на всичко в раници, а в някои случаи дори и тройна проверка, че вашият 12-годишен всъщност е поставил чисто бельо днес. Разбира се, искаме децата ни да са чисти и да имат всичко необходимо, преди да ги изпратим през вратата, но аз също искам да внушат отговорност и силно чувство за самообслужване в моите деца. Започнах да повтарям тези 15 основни фрази на децата си, които ускоряват сутрешната ни рутина и им помагам да излязат през вратата. В крайна сметка мисля, че всички бихме могли да използваме малко допълнително насърчение сутрин.

Ускорете сутрешната си рутина с деца с тези 15 фрази!

„Давайте на всеки ден шанс да бъдете най -красивият ден в живота си.“ Марк Твен
„Денят ви е почти оформен от това как прекарвате първия си час. Проверете мислите, отношението и сърцето си. ”
„Една любезна дума може да промени целия си ден.“
„Загубийте един час сутрин и ще прекарате цял ден в търсене на това.“
„Добър ден е да прекарате добър ден!“
“Събудете се с цел.”
“Прекрасните дни не идват просто при вас, трябва да ходите до тях.”
„Започнете всеки ден с отношение на благодарност!“
„Поставете цел, която ви кара да искате да скочите от леглото сутрин.“ (Казваме това сутрин, но също така е чудесно да напомняте на вашите деца преди лягане)
„Всяка сутрин се раждаме отново. Това, което правим днес, е най -важното. ” Буда
„Бъдете най -добрата версия на себе си.“
“Само добри емоции.” (Супер просто, но това е моят начин да се натрошат всякакви прекъсвания или негативност, които забавят всичко)
„Всичко е възможно, ако имате достатъчно нерв.“ J.K. Роулинг
„Заобиколете се само с хора, които ще ви вдигнат по -високо.“ Опра Уинфри
„Защо да се впишете, когато сте родени да се откроявате?“ Д -р Сеус

Как разпознахме сутрешна рутина

По -горе обсъдих, че сутрините са едно от най -малко любимите ми неща за родителството. Наскоро обаче избрах всички, че трябва да излезем от вратата на по -добър крак. Разбира се, 15 -те фрази по -горе със сигурност помогнаха за ускоряване на сутрешната рутина, но аз започнах да прилагам някои реални насоки и за децата. По -долу ще намерите някои от нещата, които правим тук, за да имаме по -добра сутрин.

По -строги спални времена

Ами, кой би си помислил, че ще направи много повече сън за лесни сутрини? Знам, че толкова много от теб вероятно си мислят. Ето нещо, но преди това сме поставяли времена. Те просто варираха малко и се огънаха в зависимост от това как изглеждаше денят ни. Направихме цел да бъдем много по -съвместими със лягането и да внедрим нощен рутин, за да помогнем за това.

Това ново строго лягане се прилага и за майката и бащата. Вместо да останете до късно, опитайте се да се събудите малко по -рано. Може да се нуждаете от някои от 15 -те фрази по -горе, за да ускорите собствената си сутрешна рутина в началото, но в крайна сметка това ще стане навик. Открих, че не съм много продуктивен, когато стоя твърде дълго, след като децата си лягат така или иначе. Просто виждам телевизия или превърта през телефона си. Въпреки това, когато се събудя рано, всъщност мога да свърша някои неща, като например да хвърляте в прането или да почистите. Също така, можете да направите кафето си и може би дори да хапнете, преди децата да са будни. Това ще накара вашата сутрин да се почувства толкова по -малко хаотично.

Приготвяне на закуска

Трябваше да се откажа от идеята да бъда тази идеална майка, която всяка сутрин ставаше закуска за децата. За да бъда честен, всъщност не се разработвах как си го представях така или иначе и добавях много стрес. Сега предхранвам закуски като хапки от яйца и оставям децата да имат много повече свобода в това, което получават да ядат сутрин. Дори от време на време ще се запася с неща като ухапвания от поп-тарта, което е един от начините да се усмихне на всички лица на децата!

Отпечатах лист с опции за това, което могат да направят сами, неща като авокадо тост или микровълнова закуска бурито. За по -старите деца забелязах какво им е необходимо, за да направят определени смутита или купички с Acai и те се справиха чудесно с това, че ги правят за себе си!

Опаковане на обеди

Направете го предната вечер! Спрете да превъртате през Instagram и дайте си 30 минути, за да сложите обеди. Ще благодарите на себе си сутринта. Ето една кратка статия, която може просто да ви накара да се почувствате малко по -добре за обеди, които опаковате!

Ако имате деца на елементарна възраст, накарайте ги да ви помогнат и на вас. Хубаво е да ги инструктирате какво ще се осъществи в обяда си и можете да им помогнете да научат здравословни практики по пътя.

Избиране на тоалет

Кой знаеше, че 5-годишен може да бъде толкова придирчив към облеклото си? Независимо дали сте избрали дрехите или вашето малко избирате собственото си облекло, относно споразумението за това, което ще носят през нощта, преди да се справи толкова добре. След това можете да го изложите и готови да ги получат иПоставете сутрин без въпроси.

Контролни списъци

Родителството ме научи, че контролните списъци са необходимост. Оказва се, че наличието на контролни списъци за сутрешната рутина напълно промени начина, по който работим. Най -хубавото е, че не ми се струва, че вече се повтарям всеки ден, защото просто мога да им кажа да прочетат контролния списък. Отпечатах ги и ги сложих в тоалетната и до вратата като напомняния.

Пример за контролен списък за сутрешен рутин
Намалете зъбите
Измийте лицето
Оправи си косата
Облечете се в дрехите, изложени за вас
Яжте закуска (можете да си направите всичко от списъка за закуска)
Пригответе готови училищни пособия да тръгнете
Поставете обяда си в раницата си
Облечете обувки

Инвестирайте в някои кубчета

Те не трябва да са нещо, което остава в дома ви завинаги, но докато имате малки деца, наистина е добре да имате място за всички неща, свързани в училище. Дори и да не искате да правите кубчета, имайте определено място за всяко дете. Те могат да държат обувките, раницата, кутията за обяд и всичко друго, което им е необходимо за училище всеки ден на едно място.

Тези кубчета са чудесно място за публикуване на някои от 15 -те фрази, които сте избрали, за да ускорите сутрешната си рутина! Обичам тези кубчета от Kohl’s, защото те са лесни, но имат цялото пространство, от което се нуждае вашето дете.

Уикенд сутрешни рутинни процедури

Очевидно трябва да се отпуснете през почивните дни, но се опитайте да запазите подобна сутрешна рутина. Това ще помогне да се избегне понеделник сутринта да се почувства толкова трудно и да се премахне на необходимостта да се преназначава всяка седмица. Можете да премествате времето за събуждане назад и да превключите нещата, за да направите добра закуска, но се уверете, че всички все още завършват всичко в типичния контролен списък.

С тези 15 фрази, за да ускорите сутрешната си рутина и някои предложения за вашите наистина, надявам се, че сте в състояние да намерите идеалната си сутрешна рутина за децата си и да оставите къщата малко по -щастлива. Всяка мама е достойна да има спокойна, гладко бягаща сутрин.

Ако имате някакви предложения или трикове, които помагат на вашето семейство сутрин, моля, споделете ги в коментарите! Ще се радваме да чуем от вас.

Може да харесате още:

Детски раници; Моите много силни мнения за тях

Най -добри будилника за деца от малки деца до детска градина!

50 силни цитати на майка; Защото майките са лоши!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *