Искам да започна нещата, като казвам, че кърменето е различно пътуване за всяка майка. Няма сравняване на една ситуация с следващата! Надявам се, че всички мами получават шанса да имат дълго и доволно пътуване за кърмене, дори и да е трудно в началото. Една предизвикателна ситуация, в която може да се окажете, е тандемно кърмене. Тук сме, за да ви кажем всичко, което трябва да знаете за него и да се надяваме, че изглежда малко по -малко обезсърчително.

Какво е тандемно кърмене?

Кърменето на тандем е, когато кърмите две от бебетата си едновременно. Той е често срещан сред майките на множество, но може да се използва и от майки, които имат деца, затворени във възрастта. Когато кърменето на близнаци тандемно кърмене обикновено предполага по едно бебе на всяка гърда. Ако сте тандемни кърмещи две деца с различни възрастни хора, можете да използвате тандемно кърмене по няколко различни начина.

Сестринството обикновено е преобладаващият източник на хранителни вещества за вашето бебе през първата им година от живота. Ето защо, ако имате друго бебе, все пак може да искате да кърмите по -голямото си дете. Имайте предвид, че може първо да искате да кърмите по -малкото си бебе. Това ще гарантира, че те получават достатъчно количество мляко. Ако обаче произвеждате твърде много мляко, тандемната медицинска сестра всъщност може да ви е от полза. Можете да тандем да кърмите малкото си дете, за да намалите поглъщането, когато бебето ви се занимава с кърмене или между сесиите.

Друга причина за тандемно кърмене е, ако имате бързо проваляне. Някои бебета могат да се борят с бърз пропуск и да имат затруднения при закрепване. Малко дете може да може по -добре да се справи с спада, докато отшуми в този момент бебето може да бъде кърмено.

Ще ми хареса ли тандемната медицинска сестра?

Независимо дали ще ви хареса или не, сестра за тандем зависи най -вече от вашия начин на живот и личност. Сестринството на тандем може да бъде трудно, особено в началото. Вие се научавате да се приспособявате към ново бебе и все още ще се изисква да отговорите на изискванията за медицински сестри на вашето малко дете. Ако кърмите близнаци, ще трябва да управлявате графика и изискванията на две бебета. Сестринството на тандем може да бъде завладяващо и в двата сценария, но си струва борбата в крайна сметка!

Сестринството на тандем със сигурност има ползи. След определен период от време вероятно ще получите децата си по регулиран график и кърменето няма да отнеме изключително много време. Разбира се, има безброй здравни и емоционални ползи, свързани с кърменето. Има и положителни аспекти при кърмене на бебе и малко дете. Ще можете да се свържете както с децата си, така и с вашето малко дете и бебето ще може да се обвързва и чрез сестринството. В допълнение, продължаването на кърменето на вашето малко дете ще ви помогне да поддържате някаква прилика на рутинното ви предичество, утешавайки по-голямото ви дете.

Много жени откриват, че кърменето на малко дете може да се използва за успокояване на тях по време на предизвикателни ситуации и им предлага възможност да седят, почиват и да се свържат отново с двете си деца. Има плюсове и минуси за тандемната медицинска сестра, в крайна сметка ще трябва да решите сами дали ви харесва.

Някои неща, които трябва да се вземат предвид при кърменето на тандем

Сестринството на тандем може да има различни ползи отвъд поглъщането и контрола на провалите. Сестринството на тандем може да помогне за обвързване на по -голямото ви дете и новото бебе. По време, когато вашето малко дете може да страда от чувства на ревност и откъсване, сестринството може да бъде полезен начин за успокояване на тези тревоги.

В допълнение, проучванията показват, че децата все още получават ползи за здравето и хранителните вещества от кърменето след първата година. Кърменето на вашето малко дете ще продължи да ги предлага със здраве и емоционална подкрепа.

Осигуряване на достатъчно хранителни вещества за новороденото ви

При кърменето на тандем може да се притеснявате да предлагате достатъчно количество мляко на новороденото си. От съществено значение е вашето бебе да получи достатъчно количество кърма, за да поддържа храненето и наддаването на тегло. Един от начините, по които това може да бъде отстранено, е, като винаги кърмите първо вашето бебе, това ще гарантира, че те са в състояние да кърмят толкова дълго, колкото искат и да получат толкова мляко, колкото искат.

Можете също така да искате да кърмите по едно дете от всяка гърда. Това ще гарантира, че вашето бебе получава заден план и преден план. Ако обаче новороденото ви е в състояние да изпразне една пълна гърда, която трябва да ги поставите на другата гърда, за да продължите да кърмите.

Загриженост за производството на мляко

Друго съображение е производството на мляко и ако ще имате достатъчно мляко, за да кърмите две деца. В много случаи търсенето от двете деца ще стимулира производството. Сестринството се регулира от предлагането и предлагането. Когато кърмите много повече от едно дете, тялото ви трябва да отговаря на засилените искания.

Благополучието на мама

Окончателното внимание е уелнесът на мама. Кърменето може да доведе до напукани и сухи зърна, но тъй като непрекъснато кърмите на малко дете, гърдите ви трябва да бъдат обусловени. Вероятно няма да се притеснявате от болката или болезнеността на зърното. КърменеСъщо така изисква страхотна сделка от тялото на майката. Не забравяйте да получите много здравословни калории и много сън.

Винаги ли трябва да се кърми новороденото ми първо?

През първите няколко дни до седмици новороденото първо трябва да кърми първо. Кърменето на бебето първо ще ви помогне да зададете нивата на предлагане и ще гарантирате, че вашето бебе получава достатъчно хранене. След раждането ще произвеждате коластра, важен източник на хранителни вещества за новороденото ви, така че не забравяйте да им дадете първи диби.

След кратък период можете да кърмите и двете деца едновременно, едно на всяка гърда. Можете също така да искате да продължите да кърмите малкото дете след бебето си или да поддържате различни графици за медицинска сестра, в които те се кърмят в отделни моменти.

Какво да направите, ако „отбито“ дете отново поиска да кърми?

Кърменето на новородено може да възрое желанието за кърмене при отбито дете. Независимо дали решите да започнете да кърмите или не отново с отбитото си дете, е по ваша преценка. Също така е добре да утешавате малкото си дете по други начини, вместо да кърмите отново. Ако го направите, бъдете любезни, но твърди и не забравяйте да отделите периоди от време и внимание единствено на вашето малко дете, докато партньорът ви се грижи за бебето.

Като алтернатива можете да започнете отново да кърмите малкото си дете. Може да е по -просто да кърмите и двете деца едновременно, така че да не сте обременени с допълнителна сесия или сесии.

Кои позиции са най -подходящи за кърменето на тандем?

Източник; Родители

Можете да тандем медицинска сестра, като използвате същите позиции, които ви се струва удобно за кърмене на едно дете. Някои позиции, които може да искате да опитате, когато кърмите две деца включват:

Футбол, в който тялото на всяко дете е насочено под ръката и зад тялото ви.

Дръжката на люлката, в която бебето е разположено в скута на малкото дете.

Комбинация, в която едно дете е във футболен трюм, а другото е в трюмче.

Малкото дете се облегна на вас или коленичи, докато бебето е притиснато. Вероятно е вашето малко дете да е умело на кърмене на различни позиции и ще може да се приспособи към позицията на новороденото.

Сестринството на тандем може да бъде страхотно изживяване и да обвърже и вие, и вашите деца по начини, които никога не сте смятали за възможни. Ако обмисляте тандемно кърмене, може да е полезно да говорите с приятели, които са подчинили тандем или да търсят тези с опит от първа ръка, за да идентифицирате дали може да сте подходящи за тандем сестри. Вижте Facebook групата на новобранците, където ще намерите племе майки, които да поискат съвет!

Други статии, които може да харесате:

Защитен щит [плюсове и минуси за нови майки!]

7 страхотни варианта за сутиен за сестрински спортове

3 предложения за кърмене, които чух отново и отново- и 3 неща, които бих искал да чуя вместо това

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *