Кърменето е специално преживяване на свързване, споделено между мама, както и нейното бебе. Много майки, особено майките за първи път, изпитват потоп от емоции, както и чувства, които може да са огромни. Понякога тези преобладаващи, както и мисли, предизвикващи тревожност, могат да възникнат по време на сесия за кърмене, оставяйки майките да се чувстват объркани, както и да се срамуват от неблагоприятни мисли по време на такова невероятно свързващо преживяване. Често наричани отвращение от медицински сестри от специалисти по здравеопазване и уелнес, тези неблагоприятни чувства могат да попречат на мама да кърми, въпреки че тя все още има силно желание да продължи.

Невероятност на медицински сестри [възможни задействания и точно как да се справим]

Не си сам

Ако изпитвате отвращение към медицинските сестри, това трябва да бъде посочено на преден план в тази публикация, че не сте сами. Отново, потопът от емоции, интегрирани с изтощение, може да бъде завладяващ дори за най -опитната майка, както и е необходимо да направите крачка назад, да поемете дълбоко въздух, както и да си припомните, че не сте първият, нито последният Човек, който да почувства този метод, както и независимо от това как се чувствате в момента, вие сте изключителна майка.

Как да призная отвращението от медицински сестри

Какви са индикациите за отвращение от медицински сестри? Как се чувства? Мислите, както и чувствата, варират в зависимост от човека, колкото и като цяло, тези неблагоприятни чувства са непредвидени, както и нежелани. Кърмещи майки, които съобщават, че изпитват отвращение към кърмене, признават, че вървят с спазването на емоциите:

Отчаяние

Гняв

Срам

Вина

Самосъзнание

Безпокойство

Ярост

Раздразнителност

Тези емоции могат да създадат голямо разнообразие от неблагоприятни мисли, както и дори могат да попречат на мама да кърми. Да си майка е комбинация от чисто щастие, както и чисто изтощение, както и е естествено да се чувстваш като не можеш да продължиш или да се чувстваш така, сякаш сте се изгубили. Въпреки това предположение каква мама? Добре е да се чувствате така!

Отблъскването на медицинските сестри може да се появи на случаен принцип, както и да варира по интензивност. Въпреки че не е имало много медицински изследвания, които да открият точната причина за отвращение към медицински сестри, има много емоционални, както и физически аспекти, които могат да активират натиска на неблагоприятните чувства, както и емоциите.

Физически задействания на отвращението от медицински сестри

Дори за най -опитните кърмещи майки, които може би изпълняват удивителни подвизи като кърмене на тандем, физически дискомфорт, както и болка са доста често срещани. Напукани зърна, бебе на зъби или просто възпалени зърна от гладно бебе по време на растеж може да остави мама от болка, както и дори да се колебае да кърми, разбирайки дискомфорта, който ще започне отново. Тези физически аспекти могат да активират отвращението от сестрински сестри, но не позволявайте загрижеността за това, което може да се случи “, за да ви предпази от кърмене!

Облекчаване на дискомфорта

Ако се чувствате като физическата болка, която често се случва по време на кърменето, е това, което предизвиква вашата отвращение към кърмене, тогава има редица лечения за простота дискомфорт:

За възпалени или напукани зърна: Кърпата е наистина течно злато с много различни приложения. Вашето мляко може да се използва за успокояване на раздразнените или напукани зърна, като почиствате малко от млякото си на възпалената зона преди, както и след кърменето може да достави облекчение. Още един избор е да използвам леко масло, моето лично предпочитано беше кокосовото масло, а не само че помогна на простотата на дискомфорта ми, но миришеше добре, както и моето бебе нямаше нищо против вкуса.

За болка, задействана от бебе на зъби: в даден момент се случва на всички, които кърмем мами. Вашият бит човек започва да се зъби, както и взема решение да ви използва като своя лична играчка за зъби. Неочакваният шок от ухапване от вашето бебе може да активира отвращение от кърмене, но не позволявайте да ви спре! Титцето е ново за вашето бебе, както и те са също толкова неспокойни, колкото и вие. Установяването от стъпката на достъпния метод, за да напомни на бебето си, че не си дъвчаща играчка, може да помогне да се сведе до минимум да свалите пътя по пътя. С моя бит, втората, която бих почувствала хапка, щях да го откопча, внимателно му напомня, че мама е само за мляко, както и след това възобновяване на храненето, когато и двамата сме готови.

Психични задействания на отвращението от медицински сестри

Има психични аспекти, които също могат да активират отвращение към сестринството, докато кърмите. Да бъдеш мама е изтощително, тъй като е възнаграждаващо. Като майки, нашата естествена тенденция е да поставяме децата си, както и нуждите на нашите семейства преди нашите. Тази безкористност е най -голямото ни качество. Въпреки това е изключително просто за есента в рутината да пренебрегнем нашите частни нужди. Напоследък самообслужването е видна тема сред майките; С дестигматизацията на проблемите на психичното здраве и уелнес, много повече, както и много повече хора са на разположение да преминат през различните методи, за да се грижат за ума си катокакто и дух.

Пренебрегването на вашето психично здраве и благосъстояние може абсолютно да активира отвращението от медицински сестри. Редовните мисли за чувство на хванати, депресирани или дори незначително негодувание са типични за износена майка. Въпреки това не се отчайвайте! Малко много необходима самообслужване върви дълъг път. Саморазсъдването не винаги показва вана с балон или ще получи мани-педи, тъй като нека се справим с това; Ние сме забързани да се грижим за нашите битови. Точно ето няколко от предпочитаните от мен методи за грижа за психичното ми здраве:

1. Отидете на открито!

Първите две седмици след като си син, останах вътре, в пижама, както и легло за голяма част от деня. В резултат на това PPD започна в допълнение към отвращението от медицински сестри. Лекарят ми предложи да опитам, както и да се разхождам или да седя на открито, както и да получа чист въздух. За разлика от забележителното убеждение, добре е да изведете бита си навън при уважавано време. (Ако се притеснявате, предоставете на вашия педиатър бързо обаждане).

2. 30-секундна медиация

Трябва да се предоставяте по 30 секунди всеки ден! Тридесет секунди, за да затворите очите си, както и да бъдете неподвижни. В началото може да изглежда глупаво, но като поставяте тази 30-секундна медитация в метода всеки ден, ще създадете очевидна промяна в ума си, както и вярвания модел. Отделете това време, за да се съсредоточите върху дъха си, както и да се закрепите, за да можете да продължите да бъдете най -доброто си аз за вас, както и за бита си!

Достигнете до подкрепа

Една от значителните общо между майките, които изпитват отвращение към кърмене, е, че те се чувстват сами в това, през което преминават. Преживяването на неблагоприятни мисли, както и емоции, докато кърмите вашето бебе може да създаде усещане за съжаление, както и обезкуражава много мами от достигане до помощ, както и подкрепа. Въпреки това, както и това не може да бъде подчертано достатъчно – не сте сами. Има толкова много различни ресурси, както и области, за да получите препоръки, както и подкрепа.

Вашият лекар може да предложи медицински препоръки за шум защо изпитвате отвращение към медицински сестри. Лицензиран експерт по лактация може да предостави подкрепа, информация, както и насърчение, когато чувствате, че не искате да продължите да кърмите. Едно от най -добрите неща, които можех да съм правил, беше да се присъединя към регионална в интернет мама група. Да мога да споделя моя опит, както и да получа подкрепа, както и препоръки беше много полезно, както и за всеки тип мама, която има отвращение към медицински сестри, в тези групи се предлага подкрепа. Можете да се присъедините към Facebook групата на новобранецът Facebook.

Предлага се професионална асистенция за отвращение от медицински сестри

Ако смятате, че има основна причина за отвращението ви от медицински сестри, може да е най -добре да потърсите асистенция от специалист по психично здраве и уелнес. Отново, благодарение на постоянната дестигматизация на психичните заболявания, има много ресурси, както и предлагани експерти, които са специализирани в области като тревожност след раждането, както и могат да помогнат да откриете какво предизвиква неблагоприятните ви чувства.

Майчинството е едно от най -прекрасните човешки преживявания, както и кърменето е специален метод, за да се свържете с бебето си. Напълно типично е да изживеете отвращение към медицински сестри; Неблагоприятни мисли, както и емоции, които се случват, докато хранете бебето ви. Необходимо е обаче да се има предвид, че не сте сами, както и помощ, както и поддръжка са налични. Самообслужването е жизненоважно, когато сте при поискване за бит, както и за вашето домакинство, както и винаги си напомняте, че сте изключителна майка.

Други статии, които може да харесате:

Най -добрите сестри обхваща + 3 други методи, за да ги използват

Бебето няма да вземе бутилка? точно тук има 5 метода, които да им помогнат

Синдром на мърморене на бебета – ето какво трябва да знаете

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *