изглежда странно: почистване на езика на бебето си, но това е едно от онези неща, които трябва да се извършват в Buy за вашето бебе, за да имате здравословна усмивка. Всички ние почистваме зъбите си всеки ден, така че има смисъл да почистваме и устата на бебето.

Кога почиствате езика на бебетата си?

Ако сте като много хора, най -вероятно почиствате зъбите си поне когато или два пъти на ден. Това трябва да е обща политика на палеца и за вашето бебе. Започването на страхотна рутина на хигиената на устната кухина в млада възраст е от съществено значение за подпомагането на вашето бебе запазване на здравословен начин на живот. Оралната хигиена често работи успоредно на общото здраве на човек, така че трябва да сте сигурни, че се грижите много за устата на вашето бебе.

Опитайте да почистите устата на бебетата си, когато са в страхотно настроение. Искате ли битът ви да порасне с положително мислене за хигиена на устната кухина. Почистването на устата им трябва да е приятно, а не само скучна работа. Ако вашето бебе изпитва труден момент с вас, почиствайки езика им, опитайте система за възнаграждение, за да поставите положително въртене върху него.

Когато почиствате езика на бебетата си, както и устата, притиснете бебето си, както и ги правите възможно най -удобни. Опитайте се да накарате бебето си да отвори устата си самостоятелно в покупка, за да почисти. Опитайте да миете бузата си или да ги накарате да се усмихват. Ако това не работи, внимателно издърпайте долната им устна, както и вкарайте пръста си в устата им. Уверете се, че не поставяте пръста си и далеч в устата им, както и ги задушавате или ги накарате да ги накарате. Отново искате това да е задоволително време както за вас, така и за вашето бебе.

Трябва да започнете да миете езика на бебетата си възможно най -скоро. Вашето бебе поставя много неща в устата си, така че е от решаващо значение да го поддържате чисто.

Как да почистите езика на бебетата си

Както бе посочено по -рано, е от съществено значение да започнете страхотна рутина на хигиенната устна с бебето си възможно най -скоро. Като се има предвид, че много бебета не се раждат със зъби, ще започнете с почистване на езика на бебето, венците, както и страните на устата им.

Когато започнете да почиствате устата на бебетата си, преди да имат зъби, почистването на устата на бебетата ви е съвсем просто. Използвайте чиста, влажна кърпа или парче марля, разположете го върху пръста си, както и след това използвайте пръста си, за да почистите устата на бебетата си. Почистете бебешките венци, като нежно премествате пръста си в кръгово движение. Това движение е точно същото като когато почиствате собствените си зъби. За да почистите езика си, просто избършете езика с чистата, както и влажна кърпа, за да получите всякакъв вид остатъчно мляко или храна от езика си. Почистете вътрешностите на бузите им по същия начин.

Изплакнете кърпата според нуждите по време на почистването, за да сте сигурни, че не сте само до движенията на млякото, както и храната наоколо. Използвайте чиста кърпа или ново парче марля всеки път, когато почиствате устата на бебетата си, за да спрете разпространението на микроби, както и на бактериите.

Кога започвате да използвате четка за зъби?

Според HealthyChildren.org, много бебета ще получат първите си зъби между шест, както и дванадесет месеца. Дотогава продължавайте да почиствате устата на бебето си, както и езика с чиста кърпа. Когато вашето бебе поникне първия им зъб, можете да започнете да използвате четка за бебета.

Разбрах, че най -вероятно сте в екстаз да започнете да миете първия зъб на бебето си с четка за зъби (мъничките четки за зъби са просто очарователни), но изчакайте зъба на вашето бебе, за да намерите целия метод. Когато вашето бебе получава първия си зъб, Това може да бъде неприятно за тях. Осигурете зъба, както и венците много време, за да намерите, както и да се възстановите, ако венците на вашето бебе са възпалени. Ако започнете да миете зъба на бебето си, преди венците им да имат възможност да се възстановят, това може да е неприятно за вашето бебе, както и те да не растат да не харесват да си измиват зъбите.

Видове четки за бебета

Когато сте готови да започнете да миете тези малки битови бели, не забравяйте да използвате четка за бебета. Тези четки за зъби са малко, както и лесни за придвижване в устата на бебето си. Можете също така да започнете да използвате детска паста за зъби. Обучението на паста за зъби обикновено няма флуорид в нея, както и е безрисково, ако е погълната. Не забравяйте да проверите етикетите на пастата за зъби, както и да проверите първо с вашия лекар или педиатричен зъболекар, ако имате някакъв вид въпроси.

Различни видове детска паста за зъби

Според Mouthhealthy.org, можете да използвате малко флуоридна паста за зъби за вашето бебе, когато дойде първият им зъб. Трябва да използвате само зърно с размер на ориз, но този бит може да събере удар. Ако вашата чешмяна вода няма флуорид в нея или ако бебето ви пие само бутилирана вода, трябва да използвате малка бит флуоридна паста за зъби, за да може вашето бебе да спре разпадането на зъбите.

Поддържането на езика на вашето бебе, венците, както и чистата уста е важна част от общата хигиенна рутина на вашето бебе. МаСъс сигурност, че почиствате устата на бебето си рутинно, за да спрете разпадането на зъбите, както и да помогнете на запазването на дъвкавата им усмивка допълнително сладка!

Може и да харесвате:

Синдром на мърморене на бебета- ето какво трябва да знаете

Колко мляко ще се нуждае от бебето ми? Ръководство за година 1!

Мама, както и мен класове [6 типа, които вие и бебето ще обичате]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *