Харесва ми да спазвам приятеля си Рейчъл в Instagram, тъй като тя винаги прави прости, но блестящи неща с децата си. Миналата година тя започна да маркира снимките си в Instagram с хештега #creativetable, за да предложи метод за поставяне на няколко убедителни материали на празна маса като покана за дъщерите й на „Tinker“. Няколко от вас мъже също го правят (виждам те там), но предполагам, че голяма част от вас не разбират за това.

Ето един фантастичен пример: Една мама постави пинекони, както и тестени изделия в кифла, както и предостави на предучилищна си възраст някои щипки.

Проверете го: Няма идеален завършек за материалите, които това дете използва – той просто се занимава. Може би ще направи модел или може би не. Концепцията е да се насърчава любопитството, както и изследването.

Рейчъл, иновативният гуру на маса, публикува книга „Тинкърлаб: Ръководство за бит за изобретатели“, фантастичен приятел към нея в интернет квартала, чийто хъб е на tinkerlab.com. Тя ми изпрати копие за преглед.

Ето обобщение на книгата Моите собствени думи:

Направете зона в живота на децата си за креативност

Представете им шансове да експериментират, както и да се опитате да не се намесват и много

Въведете инструменти, както и материали, които могат да тестват, както и да играят с

Приемете, че скуката е точка за отскачане, а не проблем, който родителите да решат

Използването на тези принципи, плюс няколко допълнителни за бъркотии, както и грешки (те са добре!), Учител по изкуство, както и майка Рейчъл осигурява 55 работни места, за да влияе на родителите, както и на младежи, като правене на хартиени къщи; произвеждащи висящи конструкции; превръщането на CD в въртящ се връх, както и обща подкана „Разделете нещата“. (Забележка към себе си: Предоставете на моите младежи старата ни цифрова видеокамера, както и отвертка, за да видите какво ще се случи.)

Вдъхновен от духа на нейната книга, както и се занимава с три поредни дни в къщата с моите младежи, преди да се отправим към първото си пътуване през лятото, аз предоставих на моите 6, както и 9-годишни деца „вие, мъжете, можете да фигурирате Проект за това “за първия час от тяхната лятна ваканция. Според предложението на Рейчъл, аз поставих децата, както и работата им в незабравено пространство.

Показах им ролка от хартия за рисуване, както и нейния държач за настолни плота, който купих в IKEA. Предоставих им ножици да отворят пакетите, както и да оставя пространството за малко време.

Поканата, както Рейчъл Телефон нарича метода за предлагане на деца с подкани за проучване, беше успешна. Други, които измислих, бяха по -малко успешни. Не искате да чувате за тях; Сигурен съм, че сте запознати с хленченето, както и с прокламацията „Скучно“, ако имате деца над четири.

Друга успешна #CreativeTable покана от моя дом беше чипс за боядисване (откраднат, ER, закупен, от магазина за боя), както и удар с отвор във формата на сърце. Детето ми се обърка с тези материали за доста време, въпреки че трябваше да бъда нейният оператор на дупките. Тя постави изрязването на сърцето в покупка по сянка, залепи ги на дълга струна, както и я окачи на стената. Детето ми се отклони в задния двор. 50% успеваемост, предполагам.

Ако се интересувате от интегрирането на този тип дейност в вашето домакинство, аз от все сърце предлагам книгата Tinkerlab. Ще продължа да се отнасям към него за нови идеи.

Материалът на книгата е приблизително 25% точно как да се вярва като тинкер-ер, както и 75% рецепти за конкретни проекти. Всяка работа разполага с списък на доставките, както и много предлагат указания за настройване на поканата за вашето дете – както и някои експерименти, за да подпомогнат удължаването на дейността. (Никой не обича да се настройва, както и да почиства художествена работа, която продължава четири минути!)

Прекрасната зона за книгата е на възраст 3-6, но концепциите са приложими за всяка възраст. Искам да кажа, кой не би се зарадвал на изграждането на сламена ракета! (Вижте страница 106 от Tinkerlab!)

И сега, наградната част на публикацията. Моля, бъдете клиент, докато джаджата за раздаване се зарежда.

Рафлекоптер раздаване

Свързани:

Нашата партньорска връзка за книгата Tinkerlab

Обичате тези концепции, колкото и бебето да е също младо? Проверете домашната игра.

По -голямо дете? Опитайте книгата на татко с невероятни проекти

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *